logo

FAQ

BPM is de belasting die je betaalt wanneer je auto, motor of camper registreert in Nederland. BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen

Het opstellen van taxatierapport pakt in veel gevallen, voordeliger uit. Dit komt doordat er schade opgenomen wordt tijdens het opnameproces. Verder zijn de volgorde factoren die ervoor zorgen dat de bpm af te schrijven is, zoals krassen of een hoge kilometerstand.

De voornaamste reden om een auto te importeren is het prijsvoordeel. Auto’s zijn in het buitenland vaak een stuk voordeliger in de aanschaf en door slim om te gaan met de belasting en BPM regels blijft er ook na import vaak nog een flink voordeel over.

Als je een auto hebt gekocht in de Europese Unie, dan bestaat het importeren van een auto globaal uit 2 stappen:

  • Het voertuig laten keuren bij de RDW
  • Het doen van een BPM aangifte

Zodra deze 2 stappen zijn voltooid, geeft de RDW de kentekens vrij.

Heb je specifieke vragen of is het nog niet helemaal duidelijk?

Neem contact met ons op!

Auto Import Direct kan u helpen bij alle facetten van een import, dit geldt ook voor het verzekerd laten transporteren van uw voertuig.

Veel transportbedrijven werken tegenwoordig met een wachtlijst waardoor u soms weken moet wachten voordat uw voertuig getransporteerd kan worden.

Auto import direct geeft u de garantie dat uw voertuig binnen 48 uur wordt opgehaald! Dit is mogelijk door ons brede en betrouwbare netwerk aan transportbedrijven.

Heeft u hulp nodig bij het transporteren van uw voertuig?

Neem snel contact met ons op!

Je bent altijd van harte welkom op onze locatie op de Touwbaan 38 te Leiderdorp.

Mocht dit niet mogelijk zijn? Geen probleem! Onze taxateurs komen kosteloos op locatie om jouw voertuig alsnog aan te melden voor de import.

Wil je een afspraak maken? neem met ons op!

Wij kunnen jou van het juiste advies voorzien bij de aanschaf van een voertuig door onze jarenlange ervaring in deze branche, voor advies kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Vanaf het moment dat het voertuig in Nederland staat en al het papierwerk compleet is, duurt een importtraject van begin tot eind gemiddeld 2 tot 3 weken.

Dit kan afwijken per situatie, voor specifiek advies kunt u vrijblijvend contact opnemen!

Nee, het taxatierapport heeft niet alleen nut bij schadeauto’s. BPM kan afgeschreven worden op basis van meerdere factoren, niet enkel schade, voor een vrijblijvende BPM indicatie kun je altijd contact opnemen!

Voor het opmaken van een BPM-indicatie, kun je het beste de advertentie van het desbetreffende voertuig. Wij kunnen vervolgens een betrouwbare kostenindicatie geven.

Het laten berekenen van de BPM is volledig gratis en vrijblijvend.

Neem hiervoor contact met ons op

Ja! Voor elk voertuig wat geimporteerd moet worden naar Nederland dient een aangifte bij de belastingdienst gedaan te worden. Dit betekent echter niet altijd dat er BPM betaald hoeft te worden!  Een voorbeeld hiervan is een bedrijfsauto met een grijs kenteken, het BPM tarief hiervoor is 0 Euro.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Welke BPM aangiftemethode toegepast moet worden is afhankelijk van de staat van de auto. In enkele gevallen is het niet mogelijk om gebruik te maken van een taxatierapport. In dit geval moet er gebruik gemaakt worden van de koerslijst of afschrijvingstabel.

Voor een situatie specifieke berekening kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Op het moment dat je een auto in het buitenland ziet staan en je je afvraagt welke bijkomende kosten er zijn om dit voertuig in Nederland te importeren kun je contact met ons opnemen voor een vrijblijvende kostenindicatie!

Voor een situatie specifieke berekening kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Het importeren van een auto buiten de EU is een uitgebreid proces. De meeste auto’s buiten de EU voldoen niet aan de eisen die in de EU gesteld worden voor auto’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting of uitstootnormen. Hierdoor moet het voertuig nog technisch goedgekeurd worden via de RDW in Lelystad. Voor meer informatie over het importeren van een auto buiten de EU en welke kosten hierbij komen kijken kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Alle BPM-aangiften moeten verstuurd worden naar:
Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE Heerlen

Je betaalt geen btw bij het importeren van een auto uit het buitenland, tenzij jouw auto jonger is dan 6 maanden of minder dan 6.000 km heeft gereden.

Het is in principe mogelijk om met exportkentekens te rijden in Nederland, echter zijn er meerdere soorten exportkentekens, de regels verschillen per soort, voor meer informatie hierover kun je vrijblijvend contact opnemen!

Ja! Ook Bij een (bus)camper, moet er BPM aangifte gedaan worden.

Voor een vrijblijvende BPM indicatie kunt u altijd contact met ons opnemen!