logo

Taxatie

shutterstock 218410189

BPM taxatie

Bij het importeren van een auto is het altijd vereist om BPM-aangifte te doen, ongeacht of het gaat om een nieuwe of tweedehands auto en zelfs als de auto in aanmerking komt voor 0% BPM. Een BPM-taxatie kan worden gebruikt om de hoogte van de BPM te bepalen en zo te zorgen voor een correcte aangifte bij de Belastingdienst. Een deskundige BPM-taxateur kan op locatie de auto inspecteren en taxeren om zo de juiste waarde te bepalen en te zorgen voor een nauwkeurige BPM-berekening

Over BPM taxatie

Bij het importeren van een auto is het verplicht om BPM aangifte te doen, zelfs als de auto in aanmerking komt voor 0% BPM. De hoogte van de BPM is geen vaststaand bedrag en kan op verschillende manieren worden berekend. Het laten opstellen van een BPM taxatierapport kan in veel gevallen de meest voordelige optie zijn en kan duizenden euro’s besparen. Bij de BPM taxatie wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de kilometerstand, de staat van de auto, het bouwjaar en de hoeveelheid fijnstof die de auto uitstoot.

Auto Import Direct neemt het volledige proces van BPM taxatie en aangifte uit handen en onze taxatierapporten worden erkend door zowel verzekeraars als de Belastingdienst. Door ons in te schakelen bespaar je niet alleen geld en tijd, maar voorkom je ook vervelende naheffingen of een WOK-status.

Er zijn drie verschillende manieren om de BPM te laten bepalen: via een BPM taxatierapport, een forfaitaire afschrijvingstabel of een koerslijst. Welke methode voor jou het meest voordelig is, hangt af van jouw situatie. Bij Auto Import Direct hebben we veel ervaring met het bepalen van de BPM-waarde en helpen we je graag bij het selecteren van de meest voordelige optie. Stuur ons de gegevens van de auto of het kenteken via het contactformulier en onze taxateurs voorzien je gratis en vrijblijvend van advies.

We helpen je
graag verder!

Wil je een auto importeren maar weet je niet waar te beginnen? Maak je geen zorgen! Ons team helpt je graag verder!

shutterstock 2118840704