logo

RDW keuren

shutterstock 1150770380

Waarom RDW keuren

Wanneer je een voertuig importeert naar Nederland, is het belangrijk om te weten dat dit voertuig moet voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Een belangrijk onderdeel hiervan is het laten keuren van het voertuig door de RDW.

Tijdens de keuring wordt het voertuig gecontroleerd op verschillende aspecten, zoals de verlichting, remmen, banden en de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarnaast wordt er gekeken of het voertuig overeenkomt met de gegevens die in het buitenland bekend zijn, zoals het merk, type en bouwjaar.

Als je een auto importeert uit een ander land, moet je ervoor zorgen dat het voertuig voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Dit betekent dat het voertuig gekeurd moet worden om te controleren of het voldoet aan de eisen en veiligheidseisen van de Nederlandse overheid. Bij de RDW keuring wordt er gekeken of het voertuig geschikt is voor gebruik op de Nederlandse wegen en of het voertuig overeenkomt met de gegevens die in het buitenland bekend zijn

U kunt jouw voertuig laten keuren bij een erkend keuringsstation. Dit zijn garages die zijn aangesloten bij de RDW en die voldoen aan de strenge eisen van de organisatie. Bij het keuringsstation wordt jouw voertuig grondig geïnspecteerd en wordt er gekeken of het voertuig voldoet aan de wettelijke eisen.

Nee, je kunt de auto niet zelf keuren. De keuring moet worden uitgevoerd door een RDW erkend bedrijf. Het is aan te raden om voorafgaand aan de keuring eventuele problemen met het voertuig te laten repareren om de kans op afkeuring te verkleinen.

Het kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn om een auto te laten keuren bij de RDW, vooral als je geen ervaring hebt met het importeren van auto's. Daarom zijn wij er om je te helpen! Bij ons kun je terecht voor professionele ondersteuning bij de RDW keuring.

Ons team van experts beschikt over de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat je auto aan alle eisen voldoet en dat de keuring soepel verloopt. We kunnen je adviseren over de stappen die je moet nemen voordat je de auto naar Nederland haalt, zoals het controleren van de technische specificaties en de kosten van de keuring.

We helpen je
graag verder!

Wil je een auto importeren maar weet je niet waar te beginnen? Maak je geen zorgen! Ons team helpt je graag verder!

shutterstock 2118840704