logo

RDW auto invoeren

Tips voor een Succesvolle Import

Overweeg je een camper te kopen in Duitsland en deze naar Nederland te importeren? Bij Auto Import Direct hebben we alle expertise om je hierbij te helpen. Voordat je een camper uit Duitsland koopt, is het belangrijk om de BPM camper berekenen en te weten welke invoerrechten van toepassing zijn. Onze BPM camper berekenen tool geeft je snel inzicht in de te verwachten BPM-kosten, terwijl we je ook adviseren over de invoerrechten. Onze professionele begeleiding zorgt ervoor dat je zonder zorgen je droomcamper naar Nederland kunt halen.

Voor meer informatie over het importeren van een camper kun je terecht op onze pagina Camper kopen in Duitsland. Heb je specifieke vragen over het RDW auto invoeren? Onze pagina RDW auto invoeren bevat alle benodigde informatie en tips voor een succesvolle camper import.

Profiteer van Onze Expertise

Het importeren van een camper uit Duitsland kan een complex proces lijken, maar met de juiste begeleiding wordt het een stuk eenvoudiger. Bij Auto Import Direct hebben we ruime ervaring in het begeleiden van camper-importen. Onze experts staan klaar om je te helpen met het RDW auto invoeren en het berekenen van de BPM voor je camper. Met behulp van onze BPM camper berekenen tool kun je snel en nauwkeurig de rest-BPM voor je camper bepalen. Vertrouw op onze expertise en maak van het camper importeren een stressvrije ervaring.

Voor meer informatie over het importeren van een camper en het berekenen van de BPM kun je terecht op onze pagina’s BPM camper berekenen en RDW auto invoeren.

Voertuigen geïmporteerd
0 +
Taxateurs in dienst
0
Terugkerende klanten
0 +

Stapsgewijze Begeleiding

Als je een camper koopt in Duitsland, komt er veel kijken bij de import naar Nederland. Om het proces soepel te laten verlopen, biedt Auto Import Direct een uitgebreide gids voor het camper importeren. Van het vinden van de juiste camper tot het RDW auto invoeren en het berekenen van de BPM camper kosten, we begeleiden je stap voor stap door het hele proces.

Onze BPM camper berekenen tool helpt je om snel een nauwkeurige berekening te maken, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Met onze professionele ondersteuning wordt het camper importeren een fluitje van een cent.

Waarom Auto Import Direct

rdw erkend
eigen keurmerk

Veelgestelde vragen

Het kopen van een auto in Duitsland kan voordelig zijn omdat het aanbod vaak groter is en de prijzen soms gunstiger zijn dan in Nederland. Bovendien kun je in Duitsland vaak modellen vinden die hier niet beschikbaar zijn. Door de auto te importeren, heb je meer keuze en kun je mogelijk besparen op de aanschafkosten.

Bij het importeren van een auto uit Duitsland komen verschillende kosten kijken, waaronder de aanschafprijs van de auto, de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen), invoerrechten, transportkosten, RDW-keuringskosten en eventuele aanpassingen aan de auto om te voldoen aan Nederlandse regelgeving.

Voor het importeren van een auto zijn onder andere het buitenlands kentekenbewijs, een geldig identiteitsbewijs, de aankoopfactuur en het BPM-aangifteformulier nodig. Daarnaast moeten eventuele keuringsrapporten en technische documentatie beschikbaar zijn.

Na aanschaf in het buitenland moet de geïmporteerde auto bij de RDW gekeurd worden. Het voertuig moet voldoen aan de Nederlandse eisen en veiligheidsnormen. Na goedkeuring ontvang je een Nederlands kentekenbewijs en mag je de auto in Nederland gebruiken.

De invoerrechten worden bepaald op basis van de waarde van de auto en het land van herkomst. De tarieven verschillen per land en worden vastgesteld door de douane. Het is belangrijk om de juiste tarieven en regels te raadplegen voordat je de auto importeert.

Ja, bij het importeren van een camper uit Duitsland zijn er enkele aandachtspunten. Controleer bijvoorbeeld de technische staat van de camper en zorg ervoor dat alle benodigde documenten aanwezig zijn. Het is ook verstandig om te controleren of de camper voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor campers.