logo

Rest bpm berekenen

Auto Importeren met Auto Import Direct

Ben je van plan om een auto te importeren? Bij Auto Import Direct zijn we gespecialiseerd in het importeren van auto’s uit zowel België als Duitsland. Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het importproces zorgen we ervoor dat het importeren van jouw droomauto een soepel en probleemloos proces wordt.

Voor het importeren van een auto uit België kun je rekenen op onze expertise en begeleiding. We helpen je bij het vinden van de juiste auto, het regelen van het transport en het afhandelen van alle administratieve zaken, waaronder de BPM aangifte en het RDW auto invoeren.

BPM Aangifte en Kosten voor Auto Import

Bij het importeren van een auto komt de BPM aangifte om de hoek kijken. De BPM, ofwel de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen, is een belasting die je moet betalen bij het importeren van een auto naar Nederland. Het bedrag van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, leeftijd en cataloguswaarde van de auto.

Bij Auto Import Direct hebben we een handige tool om de BPM te berekenen voor jouw geïmporteerde auto. Met onze BPM aangifte formulier tool kun je snel en nauwkeurig de BPM kosten berekenen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij het RDW auto invoeren en kun je jouw geïmporteerde auto met een gerust hart de weg op sturen.

Voertuigen geïmporteerd
0 +
Taxateurs in dienst
0
Terugkerende klanten
0 +

Camper Kopen in Duitsland en Importeren

Overweeg je om een camper te kopen in Duitsland en naar Nederland te importeren? Bij Auto Import Direct hebben we ruime ervaring met het importeren van campers uit Duitsland. Onze expertise op het gebied van camper import stelt ons in staat om je te begeleiden bij elke stap van het importproces.

Of je nu een gebruikte camper wilt kopen in Duitsland of een gloednieuw exemplaar, wij staan voor je klaar met onze uitgebreide diensten. We helpen je niet alleen met het vinden van de perfecte camper, maar ook met het berekenen van de BPM kosten met behulp van onze BPM camper berekenen tool.

Waarom Auto Import Direct

rdw erkend
eigen keurmerk

Veelgestelde vragen

Auto importeren houdt in dat je een auto koopt in een ander land en deze naar Nederland haalt. Dit kan voordelig zijn omdat je vaak meer keuze hebt en mogelijk kunt besparen op de aankoopprijs.

De hoogte van de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, leeftijd en cataloguswaarde van de auto. Je kunt de BPM kosten eenvoudig berekenen met behulp van onze BPM berekenen tool.

Na het importeren van de auto moet je deze laten keuren door de RDW. Hierbij wordt gecontroleerd of de auto aan alle Nederlandse eisen en veiligheidseisen voldoet.

Voor het importeren van een auto heb je verschillende documenten nodig, zoals het buitenlandse kentekenbewijs, de factuur van de auto, een geldig legitimatiebewijs en het keuringsrapport van de RDW.

Ja, je kunt zowel nieuwe als gebruikte auto’s importeren. Er zijn wel wat verschillen in procedures en kosten tussen het importeren van een nieuwe en gebruikte auto.

Het importproces van een auto kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie van de auto, de douaneafhandeling en de RDW-keuring.